Zamowienia pod nr 515-992-772
Jakie są kierunki działalności cateringowej?
Wyróżnić można dwa podstawowe kierunki działalności cateringowej:
-
catering socjalny – zajmujący się świadczeniem usług żywieniowych w miejscach pracy, szkołach, szpitalach, punktach opieki itp.
-
catering komercyjny – specjalizujący się w organizacji i obsłudze koktajli, bankietów, imprez okolicznościowych.
Do obowiązków firmy cateringowej należy...
-
przygotowanie posiłków (obiadów, dań bufetowych na zimno i ciepło, napojów) zgodnie z ofertą firmy i specyfiką zmówienia zgłoszonego przez klienta,
-
dostarczenie zamówienia na miejsce,
-
obsługa kelnera.
Usługi cateringowe cieszą się coraz większym powodzeniem. Największą polską firmą cateringową jest LOT Catring, zatrudniający około 550 osób, produkujących dziennie, średnio 12 tysięcy posiłków latem i 8 tysięcy posiłków zimą, przy możliwościach produkcyjnych rzędu 25 tysięcy posiłków dziennie.