Zamowienia pod nr 515-992-772
Rynek Cateringowy
Od 10 lat rośnie liczba placówek gastronomicznych, zwiększają się ich obroty. Polacy, zwłaszcza młodzi, coraz chętniej jadają poza domem, nie tylko dlatego, że brakuje im czasu na przygotowanie posiłku. Często jest to chęć spędzenia czasu ze znajomymi, swobodnego pogadania bez konieczności spędzenia kilku godzin w kuchni, a potem krążenia między kuchnią a stołem. Catering daje szansę otrzymania dwóch w jednym. Jeśli nie chcemy bawić się w kucharzenie, a jednocześnie ubimy gościć przyjaciół we własnym domu, pomaga w tym catering. Ten typ działalności firm cateringowych to jednak margines. Podstawą jest catering kontraktowy.
Trudno przewidzieć, jak kryzys wpłynie na rynek usług cateringowych. Jeśli jednak zahamuje jego rozwój – z czym należy się liczyć – to raczej go nie zadusi.