Catering po amerykańsku

W Stanach Zjednoczonych catering jest rozumiany nieco inaczej.  W literaturze amerykańskiej pojęcie dostawca artykułów żywieniowych (usługodawca cateringu) funkcjonuje jako osoba, która dostarcza pożywienia wraz z całym ekwipunkiem i personelem niezbędnym do serwowania posiłków.

Rozróżnia się trzy kategorie usług cateringowych...

  1. banquet hall (usługodawca dysponuje salą bankietową, kuchnią i magazynem żywności, oferuje kompletny serwis i personel. Jest to rodzaj cateringu, w którym usługobiorca przychodzi do usługodawcy),

  2. off Premises or Location (usługodawca ma kuchnie i magazyn żywności, nie ma pomieszczeń i innych udogodnień – dostarcza więc usługę do domów prywatnych, świetlic itp.; ta kategoria obejmuje także bezpośrednie dostawy wcześniej przygotowanych posiłków, gotowych do spożycia),

  3. mobile unit (ten typ operacji można nazwać „ruchomym cateringiem”. Podstawą w tej usłudze jest specjalnie zaprojektowany samochód ciężarowy do rozwożenia posiłków. Specjalizuje się w przekąskach i charakteryzuje go szybka obsługa. Posiłki są uprzednio przygotowane w kuchni, następnie umieszczone w samochodach i sprzedawane na wybranych przestankach. Usługodawca jedzie do miejsca pracy lub rozrywki potencjalnego usługobiorcy).

VIP Catering Katowice
Dębowa 82
40-109 Katowice
Tel: Ola 793-315-413
Tel: Łukasz 793-956-695
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pon - Pt.: 9:00 - 16:00