Jakie są kierunki działalności cateringowej?

Wyróżnić można dwa podstawowe kierunki działalności cateringowej:

  • catering socjalny – zajmujący się świadczeniem usług żywieniowych w miejscach pracy, szkołach, szpitalach, punktach opieki itp.

  • catering komercyjny – specjalizujący się w organizacji i obsłudze koktajli, bankietów, imprez okolicznościowych.

Do obowiązków firmy cateringowej należy...

  • przygotowanie posiłków (obiadów, dań bufetowych na zimno i ciepło, napojów) zgodnie z ofertą firmy i specyfiką zmówienia zgłoszonego przez klienta,

  • dostarczenie zamówienia na miejsce,

  • obsługa kelnera.

Usługi cateringowe cieszą się coraz większym powodzeniem. Największą polską firmą cateringową jest LOT Catring, zatrudniający około 550 osób, produkujących dziennie, średnio 12 tysięcy posiłków latem i 8 tysięcy posiłków zimą, przy możliwościach produkcyjnych rzędu 25 tysięcy posiłków dziennie.

VIP Catering Katowice
Dębowa 82
40-109 Katowice
Tel: Ola 793-315-413
Tel: Łukasz 793-956-695
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pon - Pt.: 9:00 - 16:00